Reikihuis Emmeloord Nieuwsbrief 2019 nummer 1
  Klik op de button om deze pagina('s) te printen

In deze Nieuwsbrief...

Inleiding

Dit is Nieuwsbrief 2019-1, welkom!
Lieve Mensen,

Dit is dan weer de eerste nieuwsbrief van 2019. Als we kijken wat we in 2019 voor de ander kunnen betekenen, is het: Hoe helpen we mensen tot leven te komen.
Hoe mogen wij mensen helpen met verwerking van innerlijke pijn en verdriet enzovoorts. Weet dat je bij huun liefde mag komen waar de levenslust en talent is ondergesneeuwd.
Stilstand door moeilijke dingen die op je levenspad zijn gekomen, doet mensen soms verstarren, verstenen en beschermingsmuurtjes opbouwen, door zo min of meer levend dood te zijn van binnen. Wanneer voel jij je het meest één met jouw ziel, wanneer voel jij je content met je hart en essentie? En laten we eerlijk zijn: hoevaak voel jij je verbonden met jezelf? Daarom is het goed om regelmatig stil te zijn in jezelf en te voelen wat jouw ziel en hart jou hebben te vertellen.

De cursusleider voor numerologie, Gerrit Jansen, die een paar keer bij ons in de praktijk cursus heeft gegeven heeft zijn visie op 2019 verwoord in het volgende geschrift. We willen jullie daar niet van onthouden. We willen graag weer een nieuwe cursus met hem organiseren, maar daar is nog niet voldoende aanmelding voor. Wil je ook deelnemen? Geef je dan snel op dan gaan we plannen! Als je je al eerder hebt opgegeven, doe het voor de zekerheid dan even opnieuw.


De toestand in de wereld door Gerrit Jansen.
Met numerologie kun je inzicht krijgen in de wereld, in jezelf en je levensloop. In wat voor een tijd leven wij? Numeroloog Gerrit Jansen ziet deze tijd als een toets om onze kern en dus onszelf weer terug te vinden. Niet via emoties of je ratio maar via je gevoel. Het resultaat van mijn interview met wijsheer Gerrit Jansen lees je hierna.
Gerrit Jansen is weliswaar met pensioen maar is nog steeds in het land aan het werk als numeroloog. Hij geeft lezingen, consulten en uitleg aan mensen die meer willen weten over verleden, heden en toekomst. Vandaag heeft De Evolutiegids een interview met Gerrit over het nu, de toestand in de wereld. Alles aan de hand van getallen. Gerrit Jansen: “We leven in het nu en dat betekent dat je je leven in het nu kunt transformeren. Kijk dus naar de kansen en de mogelijkheden in het hier en nu, want niets is onmogelijk. Elke dag dat je wakker wordt, krijg je de kans om je leven opnieuw op te starten. Je begint als ‘t ware weer bij nul. En jij maakt de keuze hoe laat je opstaat, wanneer je gaat eten, wie en hoe je iemand gaat ontmoeten, wat je gaat zeggen of doen en hoe laat je weer naar bed gaat. Maak je geen keuzes, dan krijg je kiespijn”, zegt Gerrit beeldend. “Het lichaam geeft meteen signalen af.”
Actie en reactie
“Je kunt het nu transformeren door in beweging te komen. Mensen die bewegen hebben een bewogen leven. Je moet wel iets doen, hè. Het is actie en reactie. Als je onderin de kelder zit en de zon schijnt word je niet bruin. Je moet iets doen binnen de mogelijkheden. In de rolstoel kun je – bij wijze van spreken – nog veel doen.” Wat is jouw boodschap aan eenzame mensen bijvoorbeeld? “De wereld ingaan!”, roept Gerrit Jansen uit. “Dus de geestelijke wereld de kans geven om de ‘ontmoeting’ te laten plaatsvinden. Zo gauw jij jouw huis verlaat, gaat de kosmos een ander inspireren om óók het huis te verlaten. Een ontmoeting is dan niet toevallig, nee, het valt je toe. Hé, zeg je dan, da’s toevallig dat we elkaar hier ontmoeten! Nee, niks toevallig, het is actie en reactie.” Het gebeurt ook wel eens dat er niks gebeurt.“Ja, als je in de energie van de introspectie zit is het niet de bedoeling dat je iemand ontmoet. Het is dan de bedoeling dat je naar binnen gaat en dat dáár – bij wijze van spreken – de ontmoeting plaatsvindt. Dan is bespiegeling belangrijk. Het hoeft dan even niet.”
Gevoel boven emotie
Kun je iets vertellen over de toestand in de wereld? “We leven in een wereld waarin er een chronisch tekort is aan leiders met een visie. Numerologisch gezien zijn dat mensen die een 1 als missie hebben. Deze mensen worden geleid door een hogere inspiratie en kunnen de wereld transformeren. Alles is in beweging, alles trilt, alles is energie. En alle energie is met elkaar verbonden. Het jaar 2019 is een 3-jaar, het jaar van het gevoel. Het is dan de bedoeling dat het gevoel de baas is over de emotie en het verstand. Emotie mag nooit het gevoel inhalen. Het hart transpireert en is transparant en het hoofd of ratio zweet van de emotie. Dus de heethoofden zweten en de warmbloedige mensen voelen. Even als beeld. Ik geef je een voorbeeld. De gele hesjes die in opstand komen, doen dat vanuit hun gevoel van onrechtvaardigheid. De omgeving, echter, pakt niet het gevoel op maar de emotie. En emotie-energieën creëren anarchie. Er worden dan auto’s in brand gestoken. Dat heeft niets meer met het gevoel van onrechtvaardigheid te maken! Het gevoel of de intuïtie moet zegevieren en niet de emotie.”
Behoefte aan leiders
Je zegt dat we behoefte hebben aan leiders. “Ja. Mensen met een 11, 22 of 33 als missie zijn inspirators. Sommige fractievoorzitters hebben een 3. In feite zijn ze allen gespeend van leiderschap. De enige die een 1 in de missie heeft is Marianne Thieme, maar die heeft zich teruggetrokken. Te moeilijk allemaal. Mensen met een 1 krijgen vanuit de kosmos ideeën en inspiratie om de wereld of een bedrijf op een goede manier te kunnen leiden. We hebben momenteel in de politiek geen dirigenten die de partituur kennen.” Waarom komt er momenteel zoveel narigheid naar boven? Het lijkt soms wel of we op de Titanic zitten. Wat is er aan de hand? “De stekker van het mentale (lees: ratio) wordt er momenteel uitgetrokken. De barensweeën zijn min of meer in gang gezet en nu breken de vliezen. En dat betekent dat er ook zaken binnen onszelf worden geopend. Dat proces kan alleen worden gered door mensen met een 1 in hun missie.” Die zijn er niet hebben we net geconstateerd. “De mensen met een 1 worden nu geactiveerd en gemotiveerd om de leiding over te nemen van de niet-leiders. We leven in het Watermantijdperk. Het doorlopen van dit tijdperk neemt ongeveer tweeduizend jaar in beslag. We zitten nog maar in de beginfase van de transformatie naar meer licht in de duisternis. Geen wonder dat er nu zoveel boven water komt.” En dat zal voorlopig nog wel blijven gebeuren als ik jou zo hoor. “Pas in het jaar 3000 komen we in de cadans van loslaten en zullen we het ritme pakken. Dan kunnen we het oude opheffen en het nieuwe gaan omarmen.”
Rentmeesterschap
Mensen hebben nog steeds leiding nodig, zeg je. “Ja, we leggen het nu bij de coöperatieven en dat werkt niet. Je kunt niet met acht man de baas zijn. Het is niet de bedoeling om de Trumps en de Erdogans te gaan omarmen. Integendeel. We hebben nu visionaire en dienstbare leiders nodig, mensen die het rentmeesterschap omarmen.” Hebben we de Jan Terlouwtjes nodig? “Dat is een man met een 22 in z’n missie. Een inspirator, dus. Hij is een tolk en een klokkenluider die zaken aan de kaak stelt. Net als David Attenborough. Die heeft ook een 22 in z’n missie. Zij vertegenwoordigen de hemel op aarde. Zij mogen leiders dus inspireren en aansturen.” En dat doen zij volop. “Even voor de duidelijkheid: we hebben iedereen nodig. Je bouwt nooit een huis met alleen maar timmerlieden. Je hebt ook iemand nodig die coördineert, dat zijn de 8-en. In de huidige dynamische tijden hebben we dirigenten en rentmeesters nodig. Evolutionaire leiders.”
Diepere lagen
“We moeten niet te snel de stekker in het stopcontact willen stoppen”, waarschuwt Jansen. “De natuur reageert op de transformatie die nu gaande is. Wij kunnen de natuur niet sturen. Die stuurt zichzelf. Het is de bedoeling dat we naar de diepere lagen gaan. De Titanic waarop we met z’n allen zitten is aan het ondergaan. Het oude (lees: ratio) van het Vissentijdperk wordt ten grave gedragen. Dat betekent dat we in actie moeten komen. Vooral in het actiejaar 2020 (4-jaar), het jaar waarop we voort moeten bouwen op het ‘goede gevoel’ dat in 2019 naar boven kwam. In andere woorden, de anarchie mag niet de baas worden over het gevoel van rechtvaardigheid. En in 2021 (5-jaar) krijgen we dan de ruimte om door te ademen.” Er kan dus een explosie plaatsvinden als we het gevoel negeren. “Ja, dat gaat gebeuren als er geen leiding is. Als je geen leiding monteert, komt er ook geen zuiver water uit de kraan!”
Intuïtie
Hoe kunnen wij als burger of aardbewoner op de huidige tijd of het 3-jaar anticiperen? “Door te zien in plaats van te kijken. Kijken doe je met je ratio, zien doe je met je gevoel. Zien is bewust worden. Alles wat weggedrukt wordt, komt naar boven. Je kunt het niet meer ontkennen. Dus laat het gevoel dan ook toe. Druk het niet meer weg. Wees je ervan bewust en doe er vervolgens wat mee.” Als ik dat even mag vertalen: vindt er dan als ‘t ware een oorlog plaats tussen licht en duisternis? “Exact. Het donker en het licht hebben elkaar wel nodig om de balans te kunnen vinden. Zonder plus en min is er geen batterij. Daarom hebben we de enen nodig. Om de batterij weer aan het werken te krijgen. Je kunt als aardbewoner op deze tijd anticiperen door je eigen creativiteit wat meer te laten zien. Dus je eigen scheppingsdrang van binnenuit te tonen.” Je moet dan wel het verschil tussen het licht en de duisternis kunnen zien. “Ja, maar daarvoor moet je wel de verbinding in jezelf maken. Het gevoel of intuïtie toelaten.” Eigenlijk voelen of iets of iemand licht of duisternis is en voelen of we zelf wel vanuit zuiverheid reageren. “Juist! We worden steeds allergischer voor het onechte. Het gaat om de kern der dingen. We moeten weer terug naar de kern, naar het hart of de bron van alles. Alles wat geschapen is vanuit belangen, valt dit jaar uit elkaar. De ratiolijm tussen muur en behang is opgedroogd. Het valt uit mekaar. Het gaat erom dat je jezelf conformeert met je eigen verheugende energie en dat die energie niet wordt geblokkeerd door het opgelegde verlangen van de ander”, besluit Gerrit Jansen z’n betoog.

 

Terug naar boven

Reiki oefenavonden

Ik merk dat de opkomst voor de oefenavonden ook de afgelopen periode erg is teruggelopen. Ik kan er niet echt de vinger achter krijgen wat hiervan de reden is. We hebben het natuurlijk wel allemaal druk en hebben weinig tijd voor onszelf. Het houd in dat we misschien te weinig rust en verdieping voor onszelf plannen. Ik hoop dat er weer wat meer aanmeldingen gaan komen in het seizoen dat voor ons ligt.

De Reiki-oefenavonden worden in principe gehouden op wisselende dagen i.v.m. mijn rooster, waarin ik geen vaste vrije avond meer heeft. Let op de agenda op de website voor eventuele aanpassingen. Kijk daarom altijd van te voren op de website www.reikihuis-emmeloord.nl of een datum is aangepast. De kosten voor deelname aan de oefenavonden bedragen € 3,00 per avond. We starten steeds om 19:30 uur. Wel graag van te voren aanmelden (vóór 17:00 uur van die dag of eerder) als je van plan bent te komen, want vol=vol. De data van de oefenavonden zijn als volgt:

ma 11 februari 1e en 2e graad
di 19 maart 1e en 2e graad
wo 17 april 1e en 2e graad
mei vakantie
wo 5 juni 1e en 2e graad
wo 10 juli 1e en 2e graad

Terug naar boven

Reiki supportlijn (healinggroep)

Als jij of iemand uit je omgeving behoefte heeft aan extra Reiki-ondersteuning dan kan men een belletje naar ons doen en wordt de supportgroep in werking gezet. We hebben de afgelopen periode weer verschillende mensen op afstand mogen ondersteunen, en allen hebben mogen ervaren dat Reiki inderdaad een geweldige ondersteuning mag zijn en dat je mag voelen wat het voor je lichaam doet. Fijn ook dat alle behandelde personen even hebben laten weten hoe hun ervaring is geweest.

Mochten er onder jullie nog mensen zijn (in ieder geval met Reiki II) die hier ook aan mee willen werken dan is een belletje naar ons voldoende om je op de lijst bij te schrijven en met nog meer energie de Reiki uit te dragen naar hen die daar behoefte aan hebben. We kunnen dringend weer een paar nieuwe ondersteuners gebruiken om de groep aan te vullen, deze is weer wat aan de krappe kant. Een dringend verzoek om hier op te reageren als je mee wilt doen!
(Het kan altijd gebeuren dat je een keer niet mee kunt doen!). Het is wel belangrijk dat als je een beroep op de supportlijn doet, ook je ervaring hiermee mee te delen (terugkoppeling heet dat), een belletje (of mailtje) is al voldoende!

We sturen altijd een mailtje voor verzoeken voor een afstandsbehandeling. Nu blijkt dat de laatste tijd niet iedereen die in de lijst staat hierop reageert. Dit werkt niet prettig voor me. Reageer altijd even óók als je niet in de gelegenheid bent om mee te doen. Wil op de lijst om mee te doen of er mee stoppen, neem dan altijd even contact op met mij.

We hebben het afgelopen jaar verschilende keren ondersteuning op afstand mogen geven voor mensen die ernstig ziek zijn of waren. Het geeft altijd weer voldoening mensen te ondersteunen en begeleiden in hun ziekzijn.


Terug naar boven

Activiteiten en Cursussen

 • Cursus Reiki
  Een cursus Reiki 1 staat gepland voor het weekend 8-9-10 maart. Aanmelding is nog mogelijk.

  Een cursus Reiki II staat gepland op 15-16-17 maart, deze gaat sowieso al door omdat er aanmeldingen zijn.

 • Lezing met Stef Freriks
  Op dinsdag 5 maart komt Stef Freriks, o.a. bekend van tv. Het thema van deze lezing is: Angsten en oordelen beperken onze gezondheid en functioneren. Sinds lange tijd worden wij door organisaties en systemen in angst en oordeel gehouden. Tijdens deze lezing geeft Stef voorbeelden en informatie over hoe dit functioneert en hoe we ermee om kunnen gaan, zodat onze innerlijke bron en het contact met onszelf weer kan worden ervaren. Deze lezing is deels interactief. Het beloofd een heel interessante avond te worden. Om je hierop voor te bereiden kun je op zijn website kijken met o.a. de tv-uitzending van "The best of iedereen verlicht". 17 Februari is er weer een uitzending op tv die begint om 16:25 op NPO2.
  De kosten bedragen € 8,00 incl. koffie/thee. Aanvang 20:00, inloop vanaf 19:30 uur. Toegang is niet alleen voor Reiki-mensen maar ook voor andere belangstellenden, neem ook rustig anderen mee, maar geef je zo spoedig mogelijk op want VOL=VOL!


 • Terug naar boven

  Steen

  Mij hart is een put met een deksel erop
  een paar zware stenen er bovenop
  steen van woede steen van verdriet
  hoe ik ze eraf krijg dat weet ik niet
  Liefde is er ook diep in mij
  liefde als water maar ik kan er niet bij
  soms dan droom ik dat al die stenen
  zomaar ineens op een dag zijn verdwenen
  dan ben ik vrij gelukkig, en blij,
  en is er alleen nog maar liefde in mij.

  Een hartelijke en warme Reiki-groet.

  Elly Lokhorst, Reikimaster, Plevierenstraat 2, 8301 AL Emmeloord
  Telefoon 0527 61 52 61,

  Ik heb een eigen emailadres voor de praktijk: ellylokhorst0@gmail.com. Als je hieronder op mail klikt dan wordt deze al daar naartoe gestuurd.

 • Stuur een mail, Website: www.reikihuis-emmeloord.nl